Amazon.se börjar sälja begagnade varor: “Budgetarna är pressade”

"Vi ser att intresset ökar".

Amazons svenska sajt börjar med begagnat, det meddelar e-handelsjätten nu på morgonen. Satsningen går under namnet Amazon Begagnad och är en ny avdelning på e-handelssajten.

Svenskarnas hushållsbudgetar är pressade, och vi ser att intresset för att köpa begagnade produkter ökar bland våra kunder. Med Amazon Begagnad ger vi kunderna ett stort urval av populära produkter till lägre priser. Dessutom förlängs produkternas livslängd vilket kan minska både skräp och användningen av råmaterial till nya produkter, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon.

Annons

Den nya avdelningen ska fyllas med elektronik, böcker, verktyg, produkter till hemmet och köket från tredjepartssäljare som har en begagnat-verksamhet. Priserna rapporteras vara upp till 40 procent billigare än motsvarande nya produkter. Produkterna kommer att klassificeras i fyra kategorier av skick "Som ny", ”Väldigt bra”, ”Bra” och "Acceptabel".

En av säljarna som är med från start är Zeercle, vars vd Eric Gagnaire kommenterar Amazons nya satsning.

Amazon Begagnad är en stor tillgång för både oss som säljare och begagnat-branschen i stort. Vi som småföretag får hjälp att nå fler svenska köpare lagom till högsäsongen under sommaren, samtidigt som bokälskande svenskar får tillgång till populära titlar till ett lägre pris, säger han.

Annons