Amazon.se startar Black Friday imorgon och UK kör live-shopping

Det började redan den 26 oktober.

I början av veckan så meddelade Amazon att de i USA skulle köra Black Friday från den 20 november till den 27. I går meddelade man även att det i Storbritannien skulle bli en köpfest mellan den 20 och den 30 november. Dessa perioder är Amazons Black Friday Week.

För de som tror på en framtid med live-shopping så kan det även vara värt att nämna att den brittiska köpfesten går under namnet Black Friday Live. Livesändningarna börjar imorgon och ska ta plats varje dag klockan 18 brittisk tid, och gästas av olika kändisar.

Annons

Vi introducerar också Black Friday Live med hjälp av några av Storbritanniens mest älskade talanger för att lysa upp varje kväll med roliga hemma-workshops och underhållning, säger den brittiska landschefen Doug Gurr i ett uttalande.

Utöver live-sändningarna så ska det förstås bjudas på traditionella Black Friday-deals.

Early Black Friday deals

Vissa länder har även fått Black Friday-erbjudanden så tidigt som 26 oktober till och med den 19 november, alltså redan innan Amazons Black Week startar. Vi ser till exempel detta i Tyskland och Nederländerna. Sverige har inte vad vi sett fått ta del av något sådant.

Sverige lämnas dock inte utanför köpfesten, om någon hade trott det. Amazon.se har redan nu börjat flagga för den stora tillställningen på sajten och vi får samma schema som Storbritannien, det vill säga 20-30 november.

Pushar sin app

Amazon kallar det Black Friday Blixtrabatter och de kickar alltså igång imorgon, på fredag. Hittills har mycket på Amazon.se varit automatiserat och vi misstänker starkt att till och med speciellt utvalda produkter också varit under automatisering. Det ska alltså bli spännande att se hur mycket kärlek Amazon lägger vid den svenska Black Friday-satsningen.

Amazon har även börjat pusha för sin app på den svenska sidan, vilket förstås hjälper till om man vill bevaka produkter och erbjudanden.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!