Prisjämförelse: Amazon.se vs svensk e-handel – så stora är skillnaderna

Får stryk i flera kategorier.

Amazon har tryckt hårt på att låga priser är en av de viktigaste nycklarna till de svenska konsumenternas hjärtan. Och nu när Amazon.se är sjösatt kan vi äntligen jämföra hur de faktiskt står sig mot konkurrensen här hemma. Precis den prisjämförelsen har Pricerunner gjort. De har jämfört 330 produkter inom ett stort antal kategorier och där framgår det att det just nu faktiskt är i genomsnitt 8 procent dyrare att enbart handla på Amazon.se, jämfört med de lägsta priserna hos svenska e-handlare.

Och det verkar som att prispressen kan bli än svettigare framöver, när de svenska e-handlarna reagerar på konkurrensen.

Annons

Visst går det att hitta bra deals på Amazon, men för fyra av tio produkter går det att hitta lägre priser i andra butiker. Och detta är första dagen, vi förväntar oss att många svenska e-handlare kommer anpassa sina priser framöver, säger Nicklas Storåkers, vd på PriceRunner, i en kommentar.

I vissa fall är priserna till och med flera hundra procent dyrare på Amazon.se. Till exempel TV-spelet Destiny 2 till Playstation 4 kan köpas för 29 kronor som billigast på nätet, men hos Amazon säljs det för 80 kronor. Man tar även upp rengöringskrämen CeraVe SA Smoothing Cleanser 236ml som exempel. Den kostar hela 365 kronor på Amazon, vilket är nästan 250 procent högre än det lägsta priset online.

Som vanligt gäller det att jämföra priser på nätet innan vi handlar, Amazon är inget undantag. Just nu går det att hitta bra deals inom leksaker och hörlurar på Amazon, medan sajten generellt är betydligt dyrare vad gäller exempelvis mobiltelefoner och hudvård, säger Nicklas Storåkers.

Annons