Amazon skulle rädda tidningarna – nu skrotas tjänsten

All-you-can-eat är framtiden?

Amazons tidningskiosk Kindle Newsstand skulle rädda de klassiska tidningarna. Detta genom att erbjuda digitala prenumerationer och tidningar anpassade för läsplattan Kindle. Nu meddelar e-handlaren att hela konceptet slängs i papperskorgen. Även prenumerationer på fysiska tidningar, som man också kunde teckna via Kindle Newsstand, ska läggas ner.

Vi skriver för att informera dig om att vi har beslutat att via Kindle sluta sälja tidningar och tidningsprenumerationer, skriver Amazon.

Annons

Anledningen till varför framgår inte helt tydligt men Amazon verkar vilja satsa mer på sin tjänst Kindle Unlimited. En tjänst där kunderna istället betalar en fast månadsavgift likt Spotify och sedan får tillgång till ett stort utbud av magasin och tidningar. Det vill säga de tidningar som väljer att vara med där.

Via Kindle Newsstand så tecknade kunderna istället en klassiska prenumeration med en tidning och fick sen en snyggt anpassade digital variant levererad. Till de som sålt sina tidningar eller magasin via Kindle Newsstand så skriver Amazon följande:

Efter en bedömning av vårt utbud av tidnings- och tidningsprenumerationer via Newsstand, så har vi beslutat att avbryta de individuella prenumerationsprogrammen för både print och Kindle, inklusive Kindle enstaka nummer. Vi tar inte lätt på dessa beslut. Vi avslutar detta program i etapper och kommer att arbeta med dig under hela avvecklingsprocessen för att säkerställa bästa möjliga upplevelse för våra gemensamma kunder, skriver Amazon i ett uttalande som Good e-Reader fått tag på.

Amazon kommer nu alltså att varva ner Kindle Newsstand men redan den 4:e september i år så är sagan slut. Då levereras de sista digitala exemplaren av Kindleanpassade-tidningar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!