Amazon stäms av döende e-handlare

Över 800 sägs upp.

E-handlaren Zulily, en marknadsplats som traditionellt riktat sig till mammor och barn, har inte haft ett bra avslut på året. I början på december så meddelade företaget att man kommer att säga upp över 800 anställda och kort därefter meddelade bolaget att man helt enkelt kommer att stänga ner. Just nu verkar en sista utförsäljning pågå på e-handlarens sajt.

Men varför gå tyst in i natten när man istället kan avsluta med att stämma världens största e-handlare, Amazon. Flera amerikanska medier, däribland Seattle Times, rapporterar nu att Zulily stämt Amazon.

Annons

Zulily passar samtidigt på att skylla den dåliga utvecklingen på e-handelsjättens konkurrenshämmande agerade, något den amerikanska staten också försöker sätta dit Amazon för.

Precis som Amazon så har Zulily agerat som en marknadsplats med olika säljare. Nu menar Zulily att e-handelsjätten stulit dessa säljare ifrån dem. Enligt stämningen så ska Amazon ha straffat säljare som använde både Amazon och Zulily, och speciellt de som då eventuellt hade ett lägre pris hos den senare. Något som ska ha resulterat i att säljarna i slutändan lämnat Zulily, efter påstådda påtryckningar från Amazon.

Så mycket som jag ogillar Amazon och gillar er, så är faktumet att vi säljer mer på Amazon, ska en säljare ha sagt till Zulily.

Enligt uppgifter ska marknadsplatsen förlorat hälften av sina säljare på bara ett år, som tidigare sålde på båda plattformarna.

Zulily var värderat till runt 7 miljarder dollar 2014.

Annons