Amazon tar flyget till nästa nivå – köper 11 passagerarplan

Billigt i coronatider?

E-handelsjätten Amazon jobbar sig allt närmare att själv ta över alla leveranser. Deras logistiknätverk växer för varje dag som går och sedan 2016 bedriver man även flygfraktnätverket Amazon Air.

Amazon Air har sedan starten växt sin flotta och man har idag runt 80 flygplan som fraktar e-handelspaket. Hittills har man leasat flygplan från andra aktörer men denna strategi justerar man nu. Gissningsvis då coronapandemin gjort det billigare att köpa flygplan.

Annons

Ett naturligt steg att köpa

Amazon meddelar nämligen att man köpt 11 passagerarplan av typen Boeing 767. Fyra av planen köps av lågprisbolaget WestJet och sju stycken från jätten Delta. Planen kommer dock förstås att konverteras till fraktplan innan de ansluter till Amazon Air.

De fyra WestJet-planen ska bli en del av Amazons flotta under 2021 medan Delta-planen ansluter under nästa år.

Vårt mål är att fortsätta leverera till kunder över hela USA på det sätt som de förväntar sig av Amazon och att köpa egna flygplan är ett naturligt nästa steg mot det målet. Att ha en mix av både hyrda och egna flygplan i vår växande flotta gör att vi kan styra vår verksamhet bättre, vilket i sin tur hjälper oss att hålla jämna steg med att uppfylla våra kunders löften, säger Sarah Rhoads, Vice President på Amazon Global Air, i ett pressutskick.

Annons