Amazon tar sig an PayPal – erbjuder egen betallösning

Amazon har introducerat en ny tjänst riktad mot e-handlare. Med "Login and Pay with Amazon" skall andra e-handlare kunna ta emot Amazons kunder i sin egen nätbutik.

E-handelsjätten Amazon introducerade igår Login and Pay with Amazon. En betallösning för e-handlare som baseras på Amazons egen infrastruktur för betalningar. Den ska göra det möjligt att ta emot betalningar ifrån över 200 miljoner befintliga konton.

- Amazon har mer än 215 miljoner aktiva kundkonto. Login and Pay with Amazon möjliggör för företag att göra miljontals av våra kunder till sina kunder genom att bjuda in nätshoppare med Amazon-konton att komma åt sina uppgifter tryggt och säkert med en enda inloggning, säger Tom Taylor, vice VD för Amazon Payments.

Annons

Precis som Facebook har blivit ett universellt login på många sidor hoppas nu Amazon på samma sak inom e-handelsvärlden. Och i USA har de förmodligen en stor chans att lyckas med detta. Amazon konkurrerar nu även med Google Wallet och inte minst veteranen PayPal när det kommer till universella betallösningar.

Amazon har redan idag flera partners som använder den nya tjänsten. Vid lanseringen skall bland andra butikerna Gogo, Ace Hardware, Brookstone, Build.com, J&R Electronics, Lenovo och Petco hoppat på Amazons betaltjänst.

Driftsäkert och bedrägerisäkert

Amazon säljer in den nya betallösningen med att den använder deras infrastruktur och därmed är mycket driftsäker. Du ska även få ta del av samma bedrägerikontroll som Amazon själva utför. Betallösningen skall även fungera sömlöst på datorer, surfplattor och mobiler.

Det är förstås en risk i att använda en potentiell konkurrents inloggning i sin egen nätbutik. Vi gissar att Amazon kommer utnyttja situationen maximalt gällande den transaktionsdata de kan samla på sig. I slutändan handlar dock allt förmodligen om hur mycket tjänsten kan öka konverteringen och förenkla hanteringen för e-handlarna.

Det är givetvis inte gratis att få ta del av Amazons betallösning och kundkonton, och priserna som endast gäller per transaktion finner ni här. Det finns alltså inga startavgifter eller månadsavgifter.

Redan nu ska det finnas färdiga moduler för flera e-handelsplattformar för att implementera Amazons checkout-lösning. Annars erbjuds ett API och färdiga widgets som skall vara enkla att installera.

 

Annons

Källa: Amazon

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!