Amazon utmanar Refurbed- med renoverade teknikprylar

"Vi hoppas fler ska upptäcka fördelarna med att köpa renoverade produkter".

Hållbarhetstrenden växer sig starkare och allt fler kan tänka sig att köpa renoverad elektronik. En trend som nu även Amazon fått upp ögonen för. Idag lanserar e-handelsjätten Amazon Renewed i Sverige, en tjänst som ska göra det möjligt för marknadsplatsens kunder att köpa renoverade teknikprylar.

Vi vet att många svenska kunder är ute efter att hitta lägre priser på produkter och märken som de älskar, särskilt när levnadskostnaderna stiger. Med lanseringen av Renewed på Amazon.se hoppas vi att fler ska upptäcka fördelarna med att köpa renoverade produkter, säger Gulfem Toygar, Sverigechef för Amazon.se.

Annons

Stark efterfrågan

Produkterna som listas på marknadsplatsen är professionellt inspekterade, testade samt rengjorda och säljs av utvalda partners som uppfyller Amazons krav för tjänsten. Sortimentet omfattar produkter som smartphones, bärbara datorer, surfplattor, stationära datorer och lämnas med en garantiperiod på ett år.

Satsningen innebär att Amazon tar upp kampen med österrikiska Refurbed, som tog klivet in på den svenska marknaden 2021, och som haft en stark tillväxt sedan dess.

LYSSNA ÄVEN: Svepet avsnitt 2: Begagnat, delningsekonomi – och vad är egentligen e-handel?

Annons