Amazon utökar sina postbox-automater

Vi skrev i början av september om hur Amazon placerat ut en mystisk "postbox-automat" i en 7-Eleven butik i staden Seattle i USA. Ingen visste då exakt vad den var till för men det spekulerades i att Amazons kunder skulle få en kod som de kunde knappa in i automaten, efter att deras paket levererats i ett av facken.

Detta har visat sig vara exakt vad de är till för. Amazon har nu installerat liknande automater även i London och New York. De har placerats i olika sorters affärer som t.ex. apotek och dagligvarubutiker.

Annons

När kunder beställer något via Amazons nätbutik får de i kassan välja om de vill hämta ut sitt paket i en av dessa automater. De får sedan en kod via e-post som låser upp det fack som deras paket har leverats i. Amazon säger att många av de varor som de skickar ut kan placeras i dessa fack, som finns i flera olika storlekar. Leveranssystemet går under namnet "Amazon Locker Delivery".

Vi vet att denna utlämningsmetod inte är helt ny men att dessa boxar är exklusiva till Amazon är intressant och vi undrar om vi snart får se liknande utlämningssystem i Sverige.

 

Källa: internetretailer

Annons