Amazon väntas lansera sin TV-box i nästa månad

Många trodde att den skulle lanseras redan i julas men så blev det inte. Nu är ryktena igång igen och någon gång i mars väntas Amazon släppa sin egen TV-box. Något som skulle kunna få än mer fart på e-handelsjättens försäljning av digitalt innehåll.

Amazon ryktades redan tidigt förra året jobba på en TV-box för film och serier. Många trodde att den skulle lanseras innan julhandeln drog igång. Så blev det inte, men snart kan det vara dags.

Enligt flera källor siktar nämligen Amazon på att släppa sin Apple TV och Roku-konkurrent någon gång under mars månad. Tanken är att e-handelsjättens strömmande låda ska ge användarna tillgång till det digitala innehåll som finns tillgängligt i deras ekosystem.

Annons

Och med tanke på att Amazon nyligen meddelat att man expanderar sina tjänster Amazon Instant Video och Prime Instant Video till Storbritannien och Tyskland, kan det mycket väl vara något på gång.

Det är första gången man tar tjänsterna utanför USA och det kommer även innebära förändringar för Amazon-ägda Lovefilm. Till skillnad från i Skandinavien kommer det dock inte att läggas ner helt. Den strömmande delen kommer att slås samman med Prime Instant Video, hyrtjänsten av DVD och Blu-ray kommer dock att leva kvar.

Kommer ingå i priset?

Enligt olika uppgifter ska den stundande TV-boxen köra en modifierad form av Android, ungefär som deras surfplattor Kindle Fire också gör. Det skulle innebära att användarna även får tillgång till de appar som finns i Amazon Appstore för Android.

Om boxen även kommer att tillåta någon form av spelande råder det fortfarande oklarhet om, men rykten säger att det kan vara en av anledningarna till att den inte släpptes i julas. Amazon köpte även spelstudion Double Helix Games i början av februari vilket förstärkte ryktena kring en spelkonsol.

Vad TV-boxen kan komma att kosta vet man inte heller ännu, men vissa spekulerar i om den kommer att ingå i priset för Prime-medlemmar. Något som skulle kunna vara en anledning till att Amazon har planer på att höja priset på medlemskapet.

 

Källor: TechCrunch, The Next Web

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!