Jobbansökan: Amazon ville spåra farliga hot som facklig organisering

"Inte en korrekt beskrivning".

E-handelsjätten Amazon är känd för att motarbeta att de anställda organiserar sig mot bolaget. Detta i sig är ingen hemlighet men när Amazon nyligen lade upp en jobbannons där de aktivt sökte personer som skulle motverka facklig organisering, så fick många nog.

CNBC rapporterar om hur annonsen snabbt togs ner efter offentlig kritik. Amazon hävdar att jobbannonsen var felaktigt utformad.

Annons

Amazon sökte i alla fall två analytiker som skulle spåra hot i form av organiseringar inom företaget. De skulle även analysera andra “känsliga ämnen” och söka efter andra hot, men potentiell facklig organisering var alltså ett av dem.

Organisationer för arbetares rättigheter var inte speciellt glada och kritiken lät sig inte vänta. Amazon tog då snabbt ner jobbannonsen.

Jobbannonsen var inte en korrekt beskrivning av rollen - den gjordes av misstag och har sedan korrigerats, sade en talesperson för Amazon till media.

Amazon har dock inte specificerat exakt vad som var fel i jobbeskrivningen. Platsen för jobben var i Arizona, USA, men positionerna hade ett globalt fokus.

Annons