Amazon visar flygresenärer var skåpet ska stå

Amazons paketautomater, Amazon Locker, har blivit ett populärt alternativ för en hel av deras kunder. Nu har e-handlaren placerat ut ytterligare i skåp och från och med nästa vecka kommer resande till och från Birminghams flygplats att kunna plocka upp sina e-handelsköp när de passerar.

Paketautomater, som komplement till utlämningsställen och hemleverans, verkar vara här för att stanna. Nyligen rullade PostNord ut en satsning på postbox-liknande automater i Stockholm, och e-handlarnas stora jätte Amazon, har använt sig av konceptet ett tag nu.

Totalt har e-handelsjätten idag drygt 300 skåp utplacerade världen över och nu har man ställt ut ytterligare på Birminghams flygplats i Storbritannien. Detta ska vara Amazons första skåp som har installerats på en flygplats, men det verkar inte vara en dag för tidigt.

Annons

– Amazon Locker på reseterminaler är bland de mest populära, så det var väldigt viktigt för oss att nästa steg skulle vara att installera dem på en ledande brittisk flygplats, säger Christopher North, vd för Amazon.co.uk.

Populärt alternativ

Från och med den 22 september kommer de drygt nio miljoner människor som använder flygplatsen att kunna plocka upp sina varor i södra incheckningshallen, som passande nog även ligger nära ankommande resenärer.

– Amazon Locker är för många av våra kunder det populäraste leveransalternativet. De vill hämta sina inköp på en tid och plats som passar dem bäst, och vi är glada över att kunder som flyger till och från Birmingham, nu kommer att kunna plocka upp våra storsäljande produkter direkt på flygplatsen, säger Christopher North.

 

Källa: Internet Retailing

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!