Amazon.es intar Spanien – Nästa land kan vara Sverige

Reuters rapporterar att Amazon har öppnat upp i Spanien under Amazon.es. Detta följer de rykten vi skrev om i förra veckan.

Amazon.es erbjuder spanjorerna 2,5 miljoner böcker, CD, DVD:er och en massa elektronikartiklar. TechFlash rapporterar att de håller tillbaka på sin populära läsplatta och att denna skall dyka upp i slutet på året. När vi surfar in på Amazon.es annonserar de dock sin läsplatta Kindle på framsidan. Det handlar förmodligen om en specialiserad spansk version som skall komma i slutet på året.

Annons

Deras nya sida erbjuder även en version av deras Prime-tjänst som verkar gå under namnet Premium istället. Fri frakt skall finnas på beställningar över 19 euro.

Analytikern Mayuresh Masurekar på företaget Collins Stewart, som erbjuder finansiell rådgivning, skrev följande till investerare i onsdags:

"Amazon går in i en fas av snabb internationell expansion, liknande 1998-2002 när de lanserade i fem nya länder på fem år - Storbritannien och Tyskland 1998, Frankrike och Japan år 2000, Kanada 2002"

Det absolut mest intressanta är dock att Masurekar tror att de länder som ligger närmast på Amazons lista är Nederländerna, Sverige och Indien. Dessa nyetableringar skall i så fall ske inom de närmaste tre till fyra åren.

Källa: reuters,
techflash

Annons