Amazons explosiva tillväxt – succé för stora satsningen

Knaprar in på marknadsledaren.

Att Royal Mail är den största speditören i Storbritannien vet nog de flesta i branschen. Men hur länge till? I dag har nämligen Pitney Bowes Parcel Shipping Index sett dagens ljus och här framgår att Royal Mail tappat ordentligt med marknadsandelar.

Man har nu 35 procent, mot tidigare 47 procent för tre år sedan. Och har du läst rubriken noggrant har du redan listat ut vilka som knaprat i sig en stor del av logistikkakan, nämligen Amazon. På bara tre år har de seglat upp som den näst största speditören på de brittiska öarna med en marknadsandel på 15 procent. En rejäl ökning från 7 procent i början på perioden, det rapporterar Tamebay.

Annons

Amazon har varit väldigt offensiva i sin logistiksatsning de senaste åren och det verkar ha burit frukt.

Samtidigt är det ingen ko på isen för konkurrenterna. Royal Mail må ha tappat marknadsandelar, men har samtidigt betydligt större volymer än för tre år sedan, då vi nu skickar långt många fler paket än tidigare.

Bland övriga stora aktörer, på den väldigt konsoliderade marknaden, i Storbritannien har Hermes 10 procent av marknaden, UPS 8 procent och DHL 7 procent, medan den återstående delen delas på av övriga.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!