Amazons lagerspel rullas ut brett: “De anställda gillar möjligheten”

Belönas med dyra elektronikprylar.

I mitten av 2019 avslöjades det att e-handelsjätten Amazon experimenterade med datorspel på sina distributionscentraler. Pilotprogrammet, som fanns på en handfull lager, var fullständigt frivilligt för arbetarna att delta i men tanken var att göra arbetet mindre repetitivt och tråkigt.

Nu rapporterar flera medier, med hänvisning till en rapport från The Information, att Amazon rullar ut sina lagerspel på bredare front. Minst 20 distributionscentraler i USA sägs få tillgång till spelen som går under namnet FC Games. Där vi gissar FC står för Fulfillment Center.

Annons

Vi kan fortfarande knappt hitta några bilder på dessa spel och det är endast Fast Company som fångat ett av dem på bild, där anställda spelar som drakar. Alla spel ska dock representera arbetet på lagret på olika sätt, där man blir belönad för ett bra och snabbt arbete.

Det handlar mest om virtuella belöningar men enligt de nya rapporterna så har Amazon även infört fysiska belöningar under mer hektiska perioder. Då har arbetarna som valt att vara med och spela kunnat få större saker som en spelkonsol eller en apple watch, om de gjort ett bra jobb.

De anställda har berättat för oss att de gillar att ha möjlighet att gå med i dessa arbetsstations-spel, och vi är glada över att få deras feedback och utöka programmet till ännu fler lagerbyggnader i vårt nätverk, säger Amazons talesperson Kent Hollenbeck till The Informant.

Annons