Amazons marknadsplats bjuder på vapen och knark

Kanske är ett automatvapen inte det första man tänker på när någon säger att de fått något de inte beställt på nätet. Men när Seth Horvitz från Washington DC beställde en TV via Amazon var det precis vad han fick. Än så länge verkar ingen ha någon aning om hur det hela gått till.

Det är inte första gången som det har kommit spännande försändelser via Amazon. I januari i år köpte en student en bok via sidan, men fick en påse kokain värt 400 dollar. Nu var det alltså dags igen. Seth Horvitz från Washington DC beställde en TV från en ansluten säljare via Amazon men gjorde en minst sagt oväntad upptäckt.

Att dimensionerna på lådan inte stämde med den 39" LED TV han hade beställt till sig och sin gravida fru såg han direkt, något som visade sig vara en korrekt observation. I paketet låg ett Sig Sauer SIG716 automatvapen.

Annons

Eftersom automatvapen av den här kalibern är olagliga i Washington DC och att de även är olagliga att transportera, så var det kanske en bra idé att inte knalla ner till postkontoret och skicka tillbaka paketet. I stället ringde han polisen efter det att han inte fått tag i säljaren. Polisen konfiskerade vapnet som egentligen var ämnat för en vapenhandlare i Pennsylvania.

Ärendet under utredning

Amazon utreder just nu ärendet men enligt en talesperson för e-handelsjätten har man bara hanterat transaktionen och inte haft något finger med i fraktprocessen. Seth Horvitz som tog emot paketet noterade att det förutom hans namn och adress även stod ytterligare en mottagare på försändelsen.

TV-försäljaren vill inte uttala sig förrän utredningen är klar men både TV:n och geväret skickades med UPS, något som kan ha att göra med att automatvapnet hamnat i fel händer.

Var TV:n tagit vägen verkar ingen veta i dagsläget. Kanske är det en vapensamlare någonstans som öppnat sitt paket och nu funderar över om inte designen på det ”nya” Sig Sauer SIG716 är förvillande likt en 39" LED TV?

Källa: Yahoo
Bild: David Cole

Annons