Amazons siffror är illröda precis som förutspått

Amazon har släppt siffrorna för årets tredje kvartal, och precis som väntat är det illröda siffror. Omsättningen ökade förvisso med mer än 20 procent men e-handelsjätten gör samtidigt en förlust på 437 miljoner dollar. Något som fick aktien att dyka på börsen.

Redan när Amazon släppte sin rapport för årets andra kvartal flaggade man för att det tredje kvartalet skulle innehålla lite mindre upplyftande siffror på sista raden. E-handelsföretaget räknade med att göra en förlust (operating loss) på mellan 410-810 miljoner dollar.

Den landade också i det spannet, 437 miljoner dollar, att jämföra med en förlust på 41 miljoner dollar förra året. Omsättningen ökade dock i vanlig ordning, 20,4 procent. Det hjälpte dock inte på börsen och Amazons aktien föll över 10 procent i den amerikanska efterhandeln.

Annons

Flera tunga investeringar

Totalt landade Amazons intäkter på 20,6 miljarder dollar under kvartalet. 12,9 miljarder av dessa kom från försäljning i USA och deras internationella försäljning landade på 7,7 miljarder dollar. Det är en ökning med 25 respektive 13,4 procent jämfört med förra året.

Att Amazon gör en ganska rejäl förlust beror på stora investeringar, främst på marknadsföring, teknologi och logistik. För det fjärde kvartalet spår Amazon en försäljning på 27,3-30,3 miljarder dollar.

– Samtidigt som vi håller på att göra oss redo för den kommande julhandeln är vi fokuserade på att göra kundupplevelsen enklare och mer stressfri än någonsin, säger Jeff Bezos, grundare och vd för Amazon.Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!