Amerikanerna sviker inte Cyber Monday, handlar för över en miljard

Vi var ganska säkra på att det skulle bli rekord och nu är siffrorna inne. Internet Retailer rapporterar att det under måndagen näthandlades för 1,25 miljarder dollar i USA. Förra året var motsvarande siffra en miljard dollar.

Detta är alltså en ökning på ca 20 procent. Antalet e-handlade konsumenter sägs även de ha ökat med 11 procent jämfört med 2010. Analysföretaget comScore, som levererar siffrorna, har följande kommentar:

Annons

"Cyber Monday var ännu en historisk dag för e-handeln", säger comScores ordförande Gian Fulgoni. "Det var den andra dagen någonsin som vi noterat att en miljarder dollar har spenderats på nätet, efter den kommer Cyber Monday 2010. Även i fjol såg vi, för första gången, att Cyber Monday rankas som den tyngsta shoppingdagen på nätet, det kommer nu bli intressant att följa de kommande veckorna för att se om eventuellt framtida enskilda dagar under 2011 klarar av att toppa årets hittils bästa dag."

Antalet konsumenter som handlade på nätet sägs ha legat runt 10 miljoner denna måndag. Den genomsnittliga ordern ska ha hamnat på 125 dollar.

Vi gratulerar de amerikanska e-handlarna och önskar att vi alla hade en likadan måndag här i Sverige. För om vi lutar oss emot #ejul ser det inte ut att handla om några miljarder. Arne på Posten meddelar dock att det rullar på i paketfabriken och att de står fast vid att det blir en rekordjul för e-handeln. Vi håller tummarna.

 

Källa: internetretailer

Annons