Amerikanska senaten röstade för ny skattelag

Den amerikanska senaten har sagt sitt om den nya skattelagen för landets e-handlare. Efter en omröstning står det nu klart att man godkänt lagförslaget som kan innebära slutet på momsfria försäljningar på nätet. Nästa anhalt, Vita Huset.

Den amerikanska senaten röstade igår om lagförslaget, Marketplace Fairness Act of 2013, som kan innebära slutet på momsfria försäljningar för e-handlare USA. Röstningen slutade 69-27 och därmed kan det snart bli möjligt för alla stater i USA att kräva e-handlare på moms, oavsett om de har en fysisk närvaro i staten.

Nu är det upp till Vita Huset att säga sitt om Marketplace Fairness Act, och om den passerar även där så är det mycket troligt att president Barack Obama gör en federal lag av förslaget. Men experter tror dock att det kan bli en tuff omröstning.

Annons

Obama positiv till lagen

Barack Obama sägs stödja förslaget och har tidigare sagt att man hoppas att det kan eliminera orättvisa fördelar som e-handlare utan fysisk närvaro i staten för tillfället har över lokala småföretagare.

Men lagförslaget har även sina motståndare i Vita Huset. En av dem är Juridiska kommitténs ordförande, Republikanen Bob Goodlatte, som förvisso tycker idén är bra men inte ännu perfekt utformad.

– Jag tror inte att Marketplace Fairness Act är tillräckligt förenklad ännu. Även om den försöker göra skatteuppbörden enklare så har den fortfarande en lång väg att gå. Företagen skulle fortfarande vara tvungen att vada igenom potentiellt hundratals skattesatser och en mängd olika skattkoder och definitioner.

När det är dags för Vita Huset att säga sitt är ännu oklart men det ser ut att bli en spännande omröstning för landets e-handlare.

Källa: Internet Retailer

Annons