Anders jordnära E-handel årets David mot Goliat

För drygt fyra år sedan, med endast en produkt i sortimentet, startade den då arbetslöse Anders Bengtsson sin webbshop Lantbutiken.se. I dag omsätter butiken mångmiljonbelopp och nyligen fick Anders även ta emot Driva Egets David mot Goliat-pris 2013.

I början av sommaren berättade vi om Anders Bengtsson från Gislaved och hans e-handel Lantbutiken.se. Utan externt kapital har han gått från en produkt till flera tusen, och i år väntas omsättningen landa runt 20 miljoner kronor.

Nu har han även kammat hem tidningen Driva Egets David mot Goliat-pris 2013. En tävling som premierar små företag som lyckas i sin kamp mot de stora.

Annons

– Det känns fantastiskt kul att få bekräftelse för allt hårt jobb man har lagt ner. Man lyckas inte första, andra eller femte gången utan kanske tionde gången. Och sen är det bara att börja om på nytt igen. Det är bara hårt jobb som gäller, säger Anders Bengtsson som med en enda anställd slåss mot jättar som miljardbolaget Granngården.

Live-TV med kossor

Att Anders lyckats så väl kan bero på hans småländska envishet, och när jättarna lägger massor av pengar på marknadsföring, väljer han andra vägar. Bland annat har han satt upp en kamera i ladugården hos en bonde och sänt live från kossorna på nätet.

– Gör inte som de stora, utan var unik och tänk i andra banor. Det kan vara rena fantasier som känns helt galna i början, men det är när man vågar drömma som det verkligen kan bli något, säger Anders Bengtsson.

Förutom de smarta marknadsföringsknepen var det även Anders kreativitet och entreprenörsanda som gjorde att han i lördags kammade hem utmärkelsen. Förutom titeln David mot Goliat 2013, fick han även motta en specialdesignad träskulptur av konstnären, Signar N Bengtsson, samt rådgivning och coachning av experter på LRF Konsult.

Källa: Driva Eget

Annons