Andreas Koschnike om att ta farväl av sitt livsverk: “Känns i hjärtat”

Blir en "free agent".

Redan i våras stod det klart att Footway var intresserade, och under gårdagen var köpet klappat och klart. Footway tar över e-handelsbolaget Caliroots, som befunnit sig i rekonstruktion sedan april i år.

LÄS ÄVEN: Footway förvärvar klassiska e-handlaren

Annons

För Caliroots grundare och vd Andreas Koschnike innebär beskedet att en era har nått sitt slut.

Det känns i hjärtat, det gör det. Det är ändå någonting som man grundat och jobbat med sedan 2003. Det har varit en väldig resa från en liten butik i Stockholm till “world wide recognition”, inom den nischen, säger han till Ehandel.

Hur ser du på att Footway går in som ny ägare?

Med de förutsättningar vi hade, med bolaget i rekonstruktion, så är det här en väldigt bra lösning som jag är glad att vi har hittat.

Andreas Koschnike vill inte gå in på detaljer kring köpeskilling och liknande, men berättar att det har varit ett “intensivt halvår” med förhandlingar med en rad intressenter.

Säljer två bolag till

Vad som kommer att hända med Caliroots personal är nu föremål för förhandlingar men köpet innebär att Footway tar över domäner, lager, immateriella rättigheter och allt annat som hör till företaget. Tanken är dock att varumärket och sajten Caliroots ska drivas vidare, separat från Footways vanliga sajt.

Caliroots ska vara kvar och det tycker jag är kul.

Vad händer för din del?

Annons

Jag blir en “free agent” snart och då får vi väl se vad jag hittar på. Jag är så klart behjälplig ett tag framöver om jag behövs men jag kommer inte att arbeta vidare med Caliroots efter det.

Parallellt med försäljningen av Caliroots har Andreas Koschnike varit i färd med att avyttra sina två andra företag: Hollywood och SOTO Store. De affärerna beräknas vara i hamn inom ett par veckor och därefter är det alltså dags för e-handelsprofilen att påbörja ett nytt kapitel.

Jag kan ju skicka med det att jag hoppas på att hitta något att göra framöver, jag har många lärdomar i bagaget och kan definitivt vara med och bidra.

Vill du arbeta med e-handel även i fortsättningen?

Ja, gärna!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!