Anmälningarna haglade mot bluffreor – jättarna i skottgluggen

"Kommer ta flera veckor att sammanställa".

Black Friday-reorna imponerade inte på alla. Konsumentverket har mottagit hundratals anmälningar om bluffreor, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Skarpa klagomål har riktats mot jättar som Mediamarkt och H&M.

2-packjoggers har fram tills förra veckan kostat 299kr. Precis innan Black week höjde de till 349kr, skriver en person som anmält H&M.

Annons

En shoppare beskriver att hon köpt en Samsung-tv på Mediamarkt för 12 990 kronor i början av november. Kort efter reades tv:n ut och kvinnan fick tillbaka 2000 kronor. Men det dröjde inte länge förrän priset hade gått upp igen, enligt anmälaren.

Idag den 27 november lägger Mediamarkt upp en ny annons på samma tv:n och där står det att den kostade tidigare 19990 men nu kostar 12990! Att höja priset på teven på black friday och sedan påstå att de har reat ut priset är bara pinsamt.

Efter alla varningar och anmälningar har myndigheten själva genomfört stickprovskontroller, men resultaten av den utredningen kommer först senare.

Vi håller på att sammanställa resultatet av stickprovskontrollen. Det är ett omfattande material som kommer att ta flera veckor att sammanställa, säger Sara Lindmark på Konsumentsverkets presstjänst, till Nyhetsbyrån Siren.

Annons