Avslöjar: Amazon jobbar på svensk sajt: ”Tror att du förstår”

Söker svenska översättare.

Amazon närmar sig Sverige. Eller rättare sagt, Sverige kommer lite närmare tyska Amazon, avslöjar man på sin jobbsajt. Den globala e-handelskolossen söker nämligen anställda som kan översätta från tyska till svenska och engelska till svenska. Men det handlar inte om att tända upp en svensk sajt. I stället rör det sig, av jobbannonserna att döma, om att lansera svensk text på tyska Amazon.de, till vilken Amazon.se redan skickar de svenska kunderna.

Visste du att våra kunder kan använda Amazon.de på fem andra språk än tyska? De kan shoppa på sajten på turkiska, polska, engelska, holländska och tjeckiska. Det är här du kommer in i bilden! går det att läsa i annonsen.

Annons

Jobben är lokaliserade i Bratislava, Slovakien. Lönen skrivs till 1800 euro, plus eventuella bonusar, före skatt.

Vad väntar du på? Ansök nu och bli en Amazon! skriver man uppmanande.

Kvalifikationerna som eftersöks är utöver att prata och skriva flytande svenska också utbildning i språkstudier, översättning eller kommunikation. Men även dokumenterade studier i ”närliggande områden” som journalistik och PR går bra.

Som tidigare nämnt hänvisas de svenska kunderna redan i dag till den tyska sajten, där man även erbjuder fri frakt vid köp från 39 euro och uppåt. Sannolikt kommer dock priserna att i alla fall inledningsvis fortsatt anges i euro. Så är nämligen fallet om man väljer någon av de andra i dag tillgängliga översättningarna.

Exakt när den svenska versionen kommer att sjösättas är dock oklart. När vi frågar om rykten om en lansering under morgondagens Black Friday får vi ett kort svar:

Vi kommenterar aldrig rykten och spekulationer, säger Nick Caplin, talesperson för Amazon EU.

Men vi ser att ni söker svenska översättare till Amazon.de, när är tanken att lansera den svenska versionen?

Jag tror att du förstår att jag inte kan kommentera framtida planer, avslutar Nick Caplin.

Annons

Annons