Ännu en amerikansk jätte intar Sverige – här öppnar de

"De är intresserade av fler etableringar".

Amerikanska Costco Wholesale är världens näst största varuhuskedja efter Walmart. Av sina runt 800 varuhus återfinns 500 i hemlandet. Men man har också prövat lyckan ute i Europa och slagit upp portarna både i England, Spanien och Frankrike. Nu påbörjar man nästa europeiska äventyr när man slår sig ned i Sverige.

LÄS ÄVEN: Gekås vd om Costcos intåg: "Kommer ta en del av marknaden"

Annons

Premiärbutiken öppnas på handelsplatsen Arninge i Täby hösten 2022 och kommer att mäta 13 000 kvadratmeter. Lågpriskedjan har gjort sig känd för att samla precis allt under ett och samma tak. Det kan röra sig om allt från bensin till elektronik, heminredning och smycken.

Exakt hur sortimentet kommer att se ut i Sverige initialt framgår dock inte ännu. Inte heller om de kommer att bedriva e-handel. Men det verkar som om detta bara är starten på en mer omfattande satsning.

Jag är övertygad om att de är intresserade av fler etableringar i Norden, rimligtvis huvudstäderna och Göteborg och Malmö. Sedan kanske max två butiker till i Stockholm om några år, säger Jan Björk, vd för fastighetsägaren Trophi, till Dagens Industri.

Cosco omsatte hela 1 400 miljarder under det senaste räkenskapsåret, enligt Di.

LÄS ÄVEN: Därför vill amerikanska jättarna in i Sverige: "Stark trend"

Annons