Ännu en kedja går i graven i Sverige: ”Tufft beslut”

Stänger samtliga butiker.

Efter Gamestops haveri är det dags för nästa internationella kedja att bomma igen butikerna i Sverige. Den här gången är det hörlursjätten Bose som lägger ned butiksverksamheten och inte bara i Sverige.

På grund av det dramatiska skiftet mot e-handel på specifika marknader så planerar Bose att stänga sina 119 butiker i Nordamerika, Europa, Japan och Australien under de närmsta månaderna, skriver företaget.

Annons

Däremot blir de totalt 130 butikerna i Kina, Indien, Sydostasien, Sydkorea och Förenade Arabemiraten kvar. Den allra första Bose-butiken slog upp portarna 1993 i USA för att erbjuda kunderna personlig service och privata demonstrationer av musiksystem och hemmabiosystem.

På den tiden var det en radikal idé, men vi fokuserade på vad våra kunder behövde och var de behövde det och vi gör samma sak nu. Men det är fortfarande ett tufft beslut, eftersom det påverkar några av våra fantastiska butiksmedarbetare som gör oss så stolta varje dag, säger Colette Burke, global försäljningschef på Bose, i ett uttalande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!