Facit: Ännu större prissänkningar i år – ”årets billigaste dag”

Här är kategorierna som sänkts mest.

Black Friday är här och vi kommer att bevaka reaspektaklet under hela dagen. Prisjämförelsesajten Pricerunner har redan gått igenom 37 000 av de mest populära produkterna och under natten analyserat de 50 största nätbutikerna i Sverige och kan konstatera att jo då, det finns fynd att hitta där ute.

Idag är 20 procent av alla produkter nedsatta i pris. Snittrabatten på dessa erbjudanden är 19 procent. Våra siffror visar att Black Friday är årets billigaste dag, så det är ett perfekt tillfälle att handla årets julklappar, säger Nicklas Storåkers, vd på PriceRunner, i ett pressmeddelande.

Annons

De största prissänkningarna står Playstation 4-spel för med ett snitt på 33 procent, tätt följda av damkläder med 32 procent och högtalare och routrar på 28 procent. Även hörlurar och gamingheadsets är hett just nu och har i snitt prissänkts med 27 procent.

De totala prissänkningarna är i paritet med förra året, men antalet produkter som kommer med en röd prislapp har i år minskat en aning. Kanske på grund av i många fall förlängda reaerbjudanden, som gäller över flera veckor, för att minska trycket i butikerna.

Under förra årets Black Friday sattes 26 procent av produkterna ned i pris. Den genomsnittliga prissänkningen var 18 procent 2019. Om man jämför årets priser med 2019 så är rabatterna lite större, men på något färre produkter, säger Nicklas Storåkers.

LÄS ÄVEN: Varnar för smyghöjningar under Black Friday: ”Ser lite för bra ut”

Annons