Anrika modeaktören i konkurs: ”Vi är så ledsna”

Beskedet mottogs med sorg.

Det är en sorgens dag i Göteborg. Den anrika klädbutiken Gillblads, som slog upp portarna år 1866, har tvingats kasta in handduken. Detta trots det fina läget i hjärtat av staden. Modebutiken har specialiserat sig på high-end-märken som Karl Lagerfeld, Burberry och MaxMara. Men i helgen möttes kunderna av ett ledsamt meddelande på Gillblads Instagramkonto.

Vi är så ledsna att behöva meddela att Gillblads onsdagen den 12/2 försattes i konkurs. I och med detta kommer vi att hålla en konkursutförsäljning i vår butik på Korsgatan 14 i Göteborg, skriver man.

Annons

Utförsäljningen startade i dag, klockan 10:00, och man meddelar att den kommer att komma igång inom kort även i webbutiken. Genast började ledsna kommentarer att rasa in och andelen hjärtan och nedstämda och ledsna emojis ⁠var minst sagt hög.

Så otroligt tråkigt att läsa. En av Göteborgs mest genuina och trevligaste butiker, skriver en användare på Instagram.

"Dels är det näthandeln"

De nuvarande ägarna, familjen Olsson, har haft butiken sedan 1983 men kommer nu snart att behöva låsa dörrarna för gott. Orsaken till varför man till slut föll offer för butiksdöden är ännu inte fastställd och något resultat för 2019 finns inte att tillgå. Däremot gjorde butiken en förlust på 2,1 miljoner kronor under 2018.

Konkursutredningen har inte börjat ännu. Men det som jag vet är att antalet besökare har minskat i butiken hela tiden sedan 2015, av olika anledningar. Dels är det näthandeln och dels är det trafiksituationen i Göteborg. Gillblads är inte den enda butiken som gått i konkurs eller får stänga i området, säger Ulf Sahlin, advokat på byrån Rosengrens, till Göteborgs-Posten.

Annons