Anställde 400 nya medarbetare – levererar matkassen på natten

"Efterfrågan exploderade".

Den danska nätmataktören Nemlig introducerar leveranser 20 timmar om dagen alla dagar i veckan, för att möta den höga orderökningen. Nu blir därför nattleveranser ett nytt alternativ.

Aldrig har så många danskar köpt mat online, och av den anledningen gör Nemlig nu det ännu mer attraktivt med ett helt nytt koncept - leverans på natten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Nattleveranserna börjar klockan 02:00 och slutar 06:00. Kunderna behöver inte vara tillgängliga vid leveransen då konceptet går ut på att matkassen lämnas utanför ytterdörren i specialdesignade termolådor med kylelement. På så sätt får kunderna färska varor på morgonen.

Det nya initiativet, med flexibel leverans på natten, är ett koncept som vi har arbetat med under de senaste 8 månaderna. Vi planerade att lansera konceptet i mitten av mars, men på grund av utbrottet av Covid-19 i Danmark exploderade efterfrågan på nätmat och vi var tvungna att skjuta upp lanseringen.

Idag är efterfrågan fortfarande mycket hög och vi har anställt över 400 nya medarbetare under de senaste sju veckorna, vilket har gjort det möjligt för oss att växa med nästan 100 procent jämfört med samma tid föregående år, säger Stefan Plenge, vd och grundare av Nemlig.

Nattleveranserna börjar imorgon den 5:e maj. Konceptets utrullning börjar på Själland och under månaden kommer även alla kunder på Fyn och Jylland att få ta del av leveransalternativet.

Annons