AntonysData.se – En ny Kameraexperten?

Medlemmar i forumet har fått nys på en förmodad oseriös e-handlare vid namn Antonys Data. Butiken som säljer hemelektronik sägs i många fall ha lägre priser än hos grossisterna. Vi tycker inte priserna ser hemskt låga ut men de ska tydligen vara billigast på Prisjakt på det mesta.

De säljer inte heller några tillbehör något som vår bloggare Bernt påpekat är skumt då det är där man tjänar pengar på hemelektronik. Några andra saker som inte riktigt stämmer är följande:

Annons
  • Ingen telefon eller besök i butik då: "Tyvärr håller vi på med renoveringen/inredning av vår fysiska butik och kan inte tillhandahålla telefonsupport!" Folk nekas att betala med pengar i butik. En butik som inte verkar existera då folk har försökt hitta den.
  • De säljer teveaparater av märket Andersson som är NetOnNets eget varumärke.
  • Butiken är rödmarkerad hos Prisjakt med följande text "Många anmälningar om möjlig oseriös verksamhet. Prisjakt genomför kontroll." De har även negativa kommentarer där folk inte fått sina varor.
  • Allmänna konstigheter på hemsidan. T.ex. "rea" med höjda priser, se här. Folk har även upptäckt att de flesta bilder och texter är snodda rakt av ifrån andra webbutiker.

De verkar även ha erbjudit Klarna Faktura tidigare, något som nu ser ut vara borttaget. Gissningsvis för att Klarna har stängt av dem. Varför har de då kört faktura? Förmodligen för att utnyttja Klarnas goda anseende.

Antony Mmary som svarar på mail och står bakom butiken är förmodligen en målvakt, eller någon som tänkt fly landet, efter de undersökningar som gjorts på forumet Flashback. Där ni kan läsa mer om denna historia.

Uppdatering:

Vi fann precis mer information i denna forumtråd hos Prisjakt. Där Jonas Bonde, ifrån Prisjakt, besvarar kritiken om varför de tillåter sådana här butiker i deras betalda version, där butiken får sin logotyp och en direktlänk i deras listning. Jonas svarar mycket intressant på frågan om varför denna butik kunde slinka igenom:

"Självklart såg vi att de hade låga priser, men vi gjorde bedömningen att de hade säkra betalningssätt och därmed ingen uppenbar scam. Använder man säkra betalningssätt så drabbas man inte av bedrägeri."

Detta var kanske anledningen till att Antonys Data skaffade Klarna? En annan användare skriver i samma tråd:

"Tragiskt att se att Klarna hinner agera innan prisjakt fått arslet ur vagnen. De behövde tydligen inte göra något "provköp" för att stänga av dem..."

Jonas Bonde är dock mycket aktiv i diskussionen och besvarar kritiken.

Annons

Annons