Apotea anmäler sig själva – delade också kunders data med Facebook

"Vi kan ha gjort fel".

Efter att det visat sig att Apoteket delat e-handelskundernas data med Facebook gjorde Apotea en granskning av sin egen situation, med hjälp av en advokatbyrå.

Nu är resultatet av genomlysningen klar och den visar att bolaget också delat data med Facebook. Dessutom mer än man visste om. Därför har man nu anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten.

Annons

När vi uppmärksammandes på ett annat apoteks miss i hanteringen av personuppgifter så påbörjade vi direkt en granskning av oss själva och kom till slutsatsen att vi kan ha gjort fel och därför har vi anmält oss till IMY. Vi värnar om våra kunders integritet och trygghet och därför smärtar det oss att vi delat mer information än vi varit medvetna om, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

Informationen som har delats är namn, kontaktuppgifter och "viss produktinformation". Däremot säger man att man inte delat uppgifter om kundernas recept, hälsa eller köp av receptbelagda varor. Man har nu inlett ett arbete för att ta kontakt med drabbade kunder.

Utvecklingen på området har gått snabbt och när det går snabbt är det lätt att det går fel. Vi ser att det här är ett större problem i apoteksbranschen och över hela Internet, men vi tar detta på största allvar. Vi har upphört med att dela information med Facebook och jobbar med nya rutiner och utbildning för att säkerställa att vi inte gör fel framåt, säger Pär Svärdson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!