Apotea får kliva av tronen – ny näthandlare tar hem Årets butik

“Deras relation till kunderna är inget annat än unik”.

Årets nätbutik, eller Årets butik som tävlingen numera heter, har i flera år vunnits av nätapoteket Apotea. Detta när Prisjakt ber konsumenterna rösta på sin absoluta favorit bland e-handlare.

LÄS ÄVEN: Prisjakt byter namn på sin populära tävling: ”Inte längre rimligt”

Annons

I samband med att Prisjakt stöper om tävlingen så visar det sig även att en ny vinnare kliver fram. Detta när man nu väger in butiksomdömen och snittbetyget under tävlingsperioden, till skillnad mot tidigare då det räckte med att trycka på en enkel röstknapp.


Teamet på Spel och Sånt krossade motståndet i fyra kategorier

Vem är då mer älskad än Apotea? Jo e-handlaren Spel och Sånt som går hem som Årets butik 2020 i Prisjakts tävling. Men det slutar inte där. Spel och Sånt tar nämligen också hem kategorierna Spel och film, Bäst kundservice och Årets entusiastbutik.

När konsumenter betygsätter butiker så är det ofta aspekter som leverans, köpupplevelse och sortiment som står i fokus. Men när det kommer till Spel och Sånt så är det också personalen som hyllas. De beskrivs som personliga, trevliga och hjälpsamma. I jakten på tillväxt och effektivisering så kan det vara nyttigt för aktörer att titta på hur Spel och Sånt arbetar. För deras relation till kunderna är inget annat än unik. Det här är en imponerande bedrift som vi kommer minnas i många år, säger Carl Vult von Steyern, nordenchef på Prisjakt.

Bland andra uppmärksammade vinnande butiker hittar vi Outnorth som utses till Årets medvetna butik. Det priset utses av en expertjury bestående av Nathalie Green, medgrundare av Doconomy, Henrik Pålsson, lektor i förpackningslogistik på Lunds Universitet, samt Alexandra Davidsson, generalsekreterare på Medveten Konsumtion.

Att juryn utser Outnorth till Årets medvetna butik, samtidigt som konsumenterna röstar fram dem till vinnare i kategorin Sport, tror jag inte är en tillfällighet. Dagens konsumenter förväntar sig en bra köpupplevelse, men också ansvarstagande när det kommer till hållbarhetsaspekten. Outnorth lyckas kombinera bägge av dessa aspekter, säger Carl Vult von Steyern.

Den som trodde att Apotea skulle gå hem lottlös har dock fel. De vinner inte oväntat sin egen kategori och ni kan se alla vinnare här nedanför.

Alla vinnare i Årets butik 2020
Årets butik 2020: Spel och Sånt
Bäst kundservice: Spel och Sånt
Årets entusiastbutik: Spel och Sånt
Årets medvetna butik: Outnorth
Årets onlinevaruhus: CDON
Årets nykomling: Electronordic
Apotek och hälsokost: Apotea
Barn och baby: Babyworld
Bil och garage: Däck365
Byggvaror: Jula
Foto och video: Cyberphoto
Friluftsliv: Sportfiskeprylar
Hem och trädgård: Grillkung
Kök och hushåll: KitchenLab
Leksaker: Stor och Liten
Ljud och bild: Hembiobutiken
Möbler och heminredning: Nordic Nest
Skor, kläder och accessoarer: Timarco
Skönhet: Jordklok
Spel och film: Spel och Sånt
Sport: Outnorth
Vitvaror: Tretti
Datorer och mobilt: Inet

 

Annons

Prisjakt fick i år in 41 614 omdömen under tävlingsmånaden.

Det färre antalet beror på att barriären för att lämna en röst har blivit högre i år, då man valt att höja kvalitén genom att låta användare lämna omdömen istället för att enbart klicka på en röstknapp, förklarar företaget.

Annons