Apotea plockar in två toppchefer från jätten: ”Imponerande”

Ska leda utvecklingen mot att bli Sveriges största apotek.

Apotea stärker toppskiktet med två rekryteringar. Maria Sydow blir ny sortiment- och inköpschef medan Liselott Wärme tar rollen som chef för EMV (egna varumärken reds. anm.).

Maria Sydow hämtas från Axfood och konkurrenten Apohem, där hon var sortimentschef. Hon har tidigare också erfarenhet från såväl Ikea som Ica.

Annons

Apotea har haft en imponerade försäljningstillväxt på den svenska apoteksmarknaden samt har ett fantastisk och tydligt kunderbjudande med hållbarheten i fokus. Jag ser fram emot att bidra till Apoteas fortsatta utveckling och tillväxtresa för att nå målet att bli Sveriges största apotek, och Nordens största nätapotek, tillsammans med alla kollegor på Apotea, säger hon om nya uppdraget.

"Satsar på EMV"

Även Liselott Wärme kommer närmast från Axfood, där hon haft rollen som kategorichef. Hon har även utvecklat egna märkesvaror för Ica.

Jag är glad att vara på plats på Apotea och ser fram emot att utveckla och stärka Apoteas egna varumärken. Det känns roligt att vara med nu när Apoteas satsar på EMV. De har redan i dag flera spännande varumärken och jag ser fram emot att kunna vara med och bidra med mina erfarenheter, säger hon i ett uttalande.

Annons