Apotea satsar på fossilfria hemleveranser: ”Känns jättekul”

"Väldigt måna om att skicka på ett hållbart sätt".

Apotea och logistikbolaget Best Transport har inlett ett samarbete som ska ge helt fossilfria hemleveranser till ett 30-tal städer i Sverige.

Best Transport har, tillsammans med Apotea, tagit fram en lösning där vi säkerställt att hela transportkedjan från Apoteas lager i Morgongåva ända hem till mottagaren är fossilfri i dessa städer. Fordonen körs uteslutande på förnybart bränsle såsom HVO100, el eller biogas, berättar logistikbolaget för Ehandel.

Annons

De snabba hemleveranserna från e-handlarna har tidigare kritiserats för att inte vara miljövänliga nog. Samtidigt har trycket på gröna fraktalternativ ökat från konsumenterna.

Apotea skickar ut tiotusentals paket varje dag och vi är väldigt måna om att våra paket skickas på ett hållbart sätt. Därför arbetar vi nära fraktbolagen med att utveckla bra transportalternativ, så att vi nu kan erbjuda fossilfria hemleveranser med Best Transport känns jättekul, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

"Ett fantastiskt kvitto"

Enligt Best Transports egna undersökning från 2019 uppgav 40 procent av svenskarna att det är viktigt att hemleveransen tar hänsyn till klimatet

Vi ser att allt fler konsumenter både efterfrågar och värdesätter fossilfria hemleveranser, vilket vi är oerhört glada för. Och det är naturligtvis ett fantastiskt kvitto att se vilken positiv effekt en hållbar e-handel har för vår miljö, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

Annons