Apotea sätter spaden i marken – plöjar ner en halv miljard

"Bygger för att växa"

Apotea växer så att det knakar. Nu rustar nätapoteket för ytterligare tillväxt med en storsatsning för att öka kapaciteten ytterligare.

LÄS ÄVEN: Apotea visar upp tvåsiffrig tillväxt: ”Det är tuffa tider”

Annons

Inom kort inleder Apotea bygget av ett 30 000 kvadratmeter stort logistikcenter i Holmagärde, Varberg. En investering på drygt en halv miljard kronor.

Vi bygger för framtiden - för att kunna växa och hantera en ökande efterfrågan. Samtidigt ser vi fram emot att kunna erbjuda en ännu snabbare service i västra och södra Sverige. Den totala kapaciteten när båda våra anläggningar kör på full fart kommer vara närmare fyra miljoner paket i månaden, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

Högautomatiserat lager

Det första spadtaget kommer att tas om två månader och det nya lagret kommer att vara högautomatiserat med gröna energilösningar och solcellsanläggning på taket.

Satsningen kommer också innebära upp till 400 arbetstillfällen för logistikmedarbetare och farmaceuter.

Vi har lärt oss mycket under senaste åren när vi utvecklat automationen i Morgongåva. Nu känner vi oss redo att investera för framtiden och bygga upp ett än mer högautomatiserat logistikcenter från start där vi kommer att ha ett helt automatiserat flöde för 100 procent av våra beställningar, säger Pär Svärdson.

Annons