Apotea stäms av Unionen: ”Hindrade arbetsmiljöombudet”

"Svårt att våga prata fritt".

Apotea står inför en rättslig tvist med fackförbundet Unionen, rapporterar Kollega. Det efter att en representant från HR-avdelningen och chefen för kundservice tagit plats på ett möte, där arbetsmiljöombudet enbart kallat till sig Unionens medlemmar.

Fackförbundet menar att arbetsgivaren gjort intrång i ett möte för förbundets medlemmar och på så sätt röjt deras medlemskap. För detta kräver man 125 000 i skadestånd, varav 50 000 till skyddsombudet och 75 000 till Untionen.

Annons

Apotea hindrade arbetsmiljöombudet från att träffa några anställda och diskutera deras arbetsmiljö. Det är av central betydelse att anställda kan träffa sina arbetsmiljöombud utan att arbetsgivaren är närvarande, annars är det svårt att våga prata fritt om hur det är på arbetsplatsen, säger Elisabet Ohlsson, förbjundsjurist hos Unionen, till Kollega.

Hon säger också att Unionen ser allvarligt på situationen.

Mötet hölls för att diskutera arbetsmiljön, efter att det rapporterats om missförhållanden. Arbetsmiljöombudet ska även ha bett om möte med arbetsgivaren, men inte fått någon respons.

Ehandel söker Apotea

Annons