Apotea varslar på lagret – 110 tjänster påverkas

Tillsvidareanställningar ska bytas ut mot inhyrd personal.

Apotea skär ned på antalet tillsvidareanställda på logistikcentret i Morgongåva. Det beskedet lämnade nätapoteket under tisdagseftermiddagen, just efter att medarbetarna informerats om beslutet. Totalt vill man kapa 110 fasta tjänster, för att istället hyra in de arbetstillfällena från bemanningsföretag.

Vi har under senaste åren sett en ökande grad av oförutsedda uppgångar i efterfrågan och då är det bättre att kunna jobba mer med bemanning och minska risken för övertid – något som även facket efterfrågat. Därför undersöker vi nu möjligheten att använda oss av en bemanningslösning för ökad flexibilitet och för att säkerställa vårt löfte om snabba leveranser till våra kunder, säger Stefan Eriksson, vice vd på Apotea, i en kommentar.

Annons

Förslaget innebär alltså att en del av personalen kan komma att sägas upp. Exakt hur många det blir är ännu inte klart, då förhandlingar just har inletts med facket. Man hoppas dock att bemanningsföretag ska kunna fånga upp berörd personal.

"Kan flöda mellan företag"

Apotea ska också inleda samtal med lokala bemanningsföretag, som redan bemannar andra logistikföretag i närområdet. Man hoppas kunna hitta en gemensam lösning för att dela personal med varandra.

En förflyttning skulle innebära en större förutsägbarhet i schemaläggning, lättare att få semester när man önskar och mindre risk för övertid med kort varsel eftersom arbetskraft kan flöda mellan flera lokala företag, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

Annons