Apoteas rekordsuccé: 250 miljoner på en månad

Bästa månaden hittills.

Nätapoteket Apotea har gjort det till någon av en tradition att presentera kvartals- och årsrapporter med stark tillväxt och god lönsamhet. Den här hösten ser inte ut att bli något undantag, för nu på morgonen meddelar företaget att september blev den hittills bästa enskilda försäljningsmånaden i bolagets historia.

Under årets september, som för övrigt sammanföll med företagets sjuårsjubileum, sålde Apotea för 250 miljoner kronor. Det innebar en ökning på 46 procent jämfört med samma månad året innan.

Annons
Annons

Försäljningsrekordet i september är ännu en milstolpe för oss. Det var första gången som vi sålde för över en kvarts miljard under en månad. Sammantaget har vi sålt för över två miljarder kronor hittills i år, säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

37 000 paket på en dag

Apoteas födelsedag firades med en kampanj, som förmodligen bidrog till den starka försäljningen. Mitt i allt firande passade nätapoteket också på att slå rekord i sitt lager i Morgongåva. Under månadens mest hektiska dag levererades 37 000 paket och över 200 000 artiklar.

Företagets förhoppning är att försäljningen ska komma upp i 2,7 miljarder kronor under helåret 2019.

Försäljningen rullar på enligt plan och vi ser fram emot att slå nya rekord framöver, säger Pär Svärdson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!