Apotek Hjärtat investerar 150 miljoner i nytt e-handelslager

"Vi växer så det knakar".

Apotek Hjärtats e-handel växer snabbt. Företaget rapporterar en kraftigt ökad e-handel av läkemedel och apoteksvaror vilket nu kräver utökad lageryta och automation.

Apotek Hjärtats nya lager möjliggör fortsatt expansion och utveckling av e-handelserbjudandet, samt ökar leveranskapaciteten, skriver företaget i ett pressutskick.

Annons

Man kommer nu att flytta till ett nytt lager i Norrköping med närhet till Apotek Hjärtats andra lager, som förser butikerna med varor.

"Satsar stort på automation"

Det nya e-handelslagret ska vara på 13 000 kvadratmeter. Apotek Hjärtat kommer under nästa år att investera runt 70 miljoner kronor i det nya lagret och ytterligare 80 miljoner kronor fram till 2029.

Flytten till nya lokaler ger oss förutsättningar att stärka vårt kunderbjudande ytterligare och skapar utrymme för fortsatt tillväxt. Vi kommer att investera i en modern och trivsam arbetsmiljö, för att säkerställa att vi är en attraktiv arbetsgivare på orten. Vi satsar även stort på automation och smart logistik för att optimera vår kapacitet och kunna möta våra kunders förväntningar, säger Eric Lundberg, vd på Apotek Hjärtat.

Inflytten ska ske under sommaren nästa år.

Det var med stor glädje som jag idag kunde meddela alla som jobbar hos oss att vi ska fortsätta att utveckla vår verksamhet här i Norrköping. Det innebär att vi får möjlighet att fortsätta att bygga våra fantastiska team och utveckla den kompetens som våra medarbetare besitter. Vi växer så det knakar och kommer att behöva rekrytera nya kollegor de kommande åren, säger Lina Äse, chef logistik och farmaci, Apotek Hjärtat.

Annons