Apotek Hjärtat slår nu upp portarna till sin E-handel

Apoteket AB har nu fått konkurrens på nätet av Apotek Hjärtat och deras nya e-handel. I början av sommaren 2013 inledde Apotek Hjärtat arbetet med att ta fram en multikanallösning och att utmana konkurrenter som Apoteket AB och renodlade nätaktörer som Apotea. I dag är det premiär för nya apotekhjartat.se.

Apotek Hjärtat har nu lanserat sin nätbutik och multikanallösning. En satsning som företaget arbetet med en längre tid och som de har stora planer för.

– Hjärtats e-handel ska förenkla och förstärka kundupplevelsen hos oss. Genom att finnas i flera kanaler kan vi ytterligare förbättra tillgängligheten och möta våra kunders behov vid olika situationer och tillfällen. E-handel är också ett sätt att nå över hela landet med vårt erbjudande, säger Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat.

Annons

I dag skall drygt en procent av alla recept gå via nätet men Apotek Hjärtat är säkra på att andelen kommer öka markant framöver. En utveckling som förmodligen accelereras när butikskedjor som Apotek Hjärtat omfamnar e-handeln.

– Vår ambition är att skapa en modern och branschledande hälsoportal. Det innebär att vi successivt kommer att lägga till nya funktioner till vår e-handel, säger Anders Nyberg.

E-legitimation för recept

Den nya webbplatsen skall erbjuda smarta funktioner som att filtera utifrån specifika produktegenskaper som exempelvis parfymfritt. Hjärtats system och lagerhållning för e-handel sägs även underlätta för de som lever med sjukdomar som till exempel glutenallergi.

Att beställa receptfria läkemedel skall fungera som i en vanlig webbshop men för receptbelagda läkemedel krävs förstås e-legitimation.

Den nya e-handeln är vad vi kan se responsiv och företaget lovar att det skall gå lika bra att beställa ifrån en dator, surfplatta som mobiltelefon. Ni finner den nya Apoteks-shoppen här.

 

Källa: Press

Annons

Annons