Apoteket stämmer Datoteket

Nyhetsbilden kanske avslöjar vad det handlar om. Dagens Media rapporterar i alla fall att Apoteket skickat in en stämningsansökan riktad mot butiken Datoteket som säljer hemelektronik. De kräver ett vite på en halv miljon och att Datoteket står för rättegångskostnaderna.

Det var i höstas som Apoteket upptäckte Datotekets logotyp som har vissa likheter med deras egen. De skickade då ut ett brev och bad dem ta ner den. Brevet hämtades dock aldrig ut enligt Dagens Media. Vid ett personligt överlämnande skall Datotekets ägare ha sagt att han trodde att Apoteket försvunnit i och med privatiseringen.

Annons

Datoteket är ingen nybörjare som man kanske skulle kunna tro utan de har två butiker och bedriver även e-handel på datoteket.se. De exponerar alltså sin logotyp både fysiskt och på webben. Vi vet inte om skyltningen fortfarande är kvar men logotypen används fortfarande på nätet.

Apoteket ska ha bedrivit verksamhet under deras nuvarande logotyp under 20 år och den ska vara registrerad hos EU. De hävdar i och med stämningsansökan att Datoteket vinner ekonomiskt på att förknippas med deras varumärke.

 

Källa: dagensmedia

Annons