Apoteket storsatsar på e-handeln – öppnar nytt lager

"Modern automation ger oss de bästa möjligheterna".

Apoteket har stött på hårt motstånd i e-handeln och gör nu en rejäl satsning för att svara upp ordentligt. Därför investerar man i ett toppmodernt lager och logistikcenter i Eskilstuna, som planeras vara i full drift till 2022.

Allt fler kunder upptäcker att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, säger Wictoria Glans, affärsområdeschef för Apotekets e-handel, i ett pressmeddelande.

Annons

Och trots en raketartad ökning de senaste åren, tror man att tillväxten kommer att vara fortsatt stark i den egna onlineaffären även de kommande åren.

Vi ser att e-handeln kommer vara en viktig del för att få ihop vardagen för många människor och satsar därför på ny teknik för att möta kundernas önskemål om snabba och flexibla leveranser. Ett nytt lager med modern automation ger oss de bästa möjligheterna att fortsätta växa de kommande åren, samtidigt som vi fortsätter att utveckla kundupplevelsen, säger Wictoria Glans.

Det nya logistikcentret kommer att mäta runt 20 000 kvadratmeter och vara beläget i Eskilstuna Logistikpark.

Annons