Apoteksgruppen satsar på E-handel för receptbelagt

Fler och fler av de svenska apoteken har insett fördelarna med att sälja på nätet. Under våren 2015 kommer även Apoteksgruppens kunder att kunna beställa och köpa receptbelagda läkemedel från kedjans hemsida, via mobilen eller datorn.

Sommaren 2013 inledde Apotek Hjärtat arbetet med att ta fram en multikanallösning som komplement till kedjans rikstäckande apotek. Konkurrenten Apoteket AB ligger dock en bit före i sin e-handelssatsning, och ungefär samtidigt gjorde man det också möjligt att köpa receptbelagd medicin via en mobilsajt.

Nu hopar även Apoteksgruppen på tåget och tanken är att deras kunder under våren 2015 ska kunna beställa och köpa receptbelagda läkemedel från kedjans hemsida, via mobilen eller datorn.

Annons

– Patientsäkerhet är a och o vid hanteringen av mediciner och vårt mål är att kunna kombinera detta med en unik användarvänlighet som gör det lätt för våra kunder att hitta och beställa det de behöver oavsett var de befinner sig, säger Eva-Britt Gustafsson, VD för Apoteksgruppen.

Centralt blir lokalt

Initialt kommer logistiken för e-handeln från Apoteksgruppen att hanteras centralt, men i framtiden planeras en förflyttning till de lokala apoteken, som ägs och drivs av fristående ägare.

– Vår huvudsakliga uppgift är att hjälpa människor till bättre hälsa och välbefinnande. Vi har kunder över hela landet och för många är det inte alltid så lätt att ta sig till ett apotek för att hämta ut sina mediciner och därför fokuserar vi i första steget helt på att skapa en användarvänlig e-handelslösning för receptbelagda varor, säger Eva-Britt Gustafsson.

 

Källa: Press

Annons