Apoteksgruppens VD får plötsligt lämna sin roll – han tar över

"Lyckats genomföra denna första fas".

Sara Mohammar har varit vd på Apoteksgruppen sedan april 2019, men nu meddelar bolaget att man har rekryterat en ersättare.

Tomas Kibildis är den som kliver in som ny vd på Apoteksgruppen. Han kommer senast från Euroapotheca, ägarbolag till Apoteksgruppen, där han har varit affärsutvecklingschef. Dessförinnan har han bland annat varit vd på ett större e-handelsbolag inom dagligvaruhandeln i Baltikum.

Annons

Varför Sara Mohammar har fått lämna sin vd-roll efter knappt ett år är otydligt. Bolaget uppger i ett pressmeddelande att företaget har "avslutat första fasen i Apoteksgruppens förändringsresa och vill nu hitta fler synergier med sina systermarknader".

Sara Mohammar har gjort ett imponerande jobb på Apoteksgruppen. Under hennes ledning har vi framgångsrikt lyckats genomföra denna första fas med goda resultat. Vi tackar Sara för hennes viktiga insatser och önskar henne lycka till, säger Laimonas Devyžis, vd på Euroapotheca.

Tomas Kibildis tillträder sin nya roll under de kommande dagarna.

Jag känner mig glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare i denna spännande tid, säger Thomas och fortsätter:

Apoteksgruppen har genomgått stora förändringar under de senaste åren och vi kan se att alla de insatser vi tillsammans gjort börjar ge effekt.

Annons