Apotekskedjan inför pant på sina förpackningar: ”En stark signal”

Ska få fler att återvinna.

Har du någonsin undrat varför du inte kan panta dina medicinburkar? Det verkar Lloyds Apotek ha funderat på och idag lanserar man sin lösning på problemet. Man har inlett ett samarbete med återvinningsappen Bower, tidigare PantaPå, som gör det möjligt för konsumenterna att återvinna hela sortimentet från Lloyds Apoteks egna varumärken.

Det i sin tur ger kunden poäng i Bower-appen, som leder till rabatt vid nästa köp eller möjligheten att donera till välgörenhet.

Annons

I och med samarbetet med Bower tar vi nu nästa steg i vårt hållbarhetsarbete där vi på ett nytänkande och användarvänligt sätt vill uppmuntra till ett nytt konsumentbeteende. Många förpackningar hamnar idag i vanliga sopkorgar, men genom att addera ett värde på våra produkter, hoppas vi att fler kommer börja återvinna, säger Annelie Söderberg, marknadschef på Lloyds Apotek, i ett pressmeddelande.

Bower, som utvecklats i Sverige, såg dagens ljus 2019 och erbjuder konsumenter att panta flera olika typer av förpackningar.

Om vi ska nå de globala hållbarhetsmålen måste vi se till att ge samtliga förpackningar ett värde, detta för att öka insamlingen. Om förpackningen inte har ett värde och således inte återvinns kommer de stora investeringar som görs för att göra förpackningarna 100 procent återvinningsbara inte spela någon roll. Just därför känns det fantastiskt att en apotekskedja som LloydsApotek ansluter sig till vårt system och därmed sänder en stark signal till branschen om vart vi är på väg, säger Suwar Mert, vd på Bower.

LÄS ÄVEN: Skincitys e-handelspaket blir 100% återvinningsbara: "Win-win-win"

Annons