Apoteksutmanaren har hittat hem – flyttade lager mitt i pandemin

"Den första veckan har varit underbar".

Tjänst från Ehandel: Bättre pris på leverantörsavtal för e-handlare. Läs mer här.

Apohem tog sitt pick och pack och drog till sitt nya lager i Årsta förrförra helgen. Där är man numer granne med koncernkollegorna Hemköp, Willys och Mat.se och flytten gick alldeles utmärkt, berättar bolaget.

Vår logistikchef Anette Mühlbach och hennes team har planerat och lett arbetet med flytten men alla som arbetar på Apohem har varit involverade i såväl förberedelser som att plocka upp produkter på hyllorna. Ungefär 40 personer arbetar på lagret och de har varit snabblärda, pigga och effektiva redan från början, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem, till Ehandel.

Annons

Och trots att apoteksvaror på nätet är hett efterfrågade just nu så lyckades man trots brinnande flytt också att hålla lågan igång även i den dagliga verksamheten.

Vi valde en modell där vi fyllde upp det nya lagret med de viktigaste produkterna innan vi påbörjade flytten och när vi systemmässigt gick över till det nya lagret så blev kundpåverkan minimal. Sist flyttade vi de produkter har lägst efterfrågan. För de flesta av våra kunder så har både sortiment och leveranstider varit opåverkade.

Det är kul med nytt lager

Men trots ett väl utfört arbete och säkert en hel rad anledningar att fira både sin prestation och nya hemvist fick man helt enkelt avstå den biten den här gången. Det får, som så mycket annat i år, skjutas på framtiden helt enkelt.

Vi tycker själva att vi är bra på att fira men coronan har tyvärr satt käppar i hjulen för den fest som vi helst hade haft för att fira flytten. Så snart som det är säkert och ansvarsfullt så skall vi fira både flytten och alla andra insatser som varit så viktiga för Apohem 2020, berättar Gustav Hasselgren.

Hur har den första veckan med det nya lagret varit?

Den första veckan har varit underbar. Givetvis är det smågrejer som vi fortfarande justerar men på det stora hela så är vi förvånade över hur många paket vi redan plockar och packar per dag. Vår tillväxt kommer att ställa krav på kontinuerlig utveckling av lagret men vi har en jättefin och nyrenoverad lokal, centralt läge, moderna system och framförallt rätt team.

Vad innebär det långsiktigt för Apohem?

Annons

Det ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande med hög säkerhet, utmärkt service, snabba leveranser, relevanta leveransalternativ och möjlighet att anpassa kapaciteten efter våra behov, säger Gustav Hasselgren.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!