Apple ger sig in i e-handelskassor – Klarnas vd jublar: ”Plagiat”

Räds inte konkurrensen från amerikanska techjätten.

Klarna får konkurrens från Apple på betalmarknaden, Techjätten ska lansera delbetalning via sitt Apple Pay i en lösning som i mångt och mycket liknar just Klarnas tjänst i USA, rapporterar DI. Detta sker i samarbete med storbanken Goldman Sachs.

Det är med andra ord en formidabel motståndare som Klarna möter. I dag använder runt 44 miljoner Apple Pay, medan Klarna kan stoltsera med runt 20 miljoner. Men Klarnas medgrundare och vd, Sebastian Siemiatkowski, är ändå optimistisk.

Annons

Det är en stor framgång för konsumenter att Apple nu omfamnar en bättre variant av konsumentkredit. Plagiat är den finaste komplimangen man kan få, skriver han på Twitter och utvecklar sitt resonemang:

Det här kommer att påskynda ökningen av verkliga, räntefria BNPL (köp nu, betala senare reds anm.) framför traditionella kreditkort, vilket kommer att gynna konsumenterna ordentligt.

Han hänvisar också till hur Spotify och Apple utmanat varandra inom musikindustrin, något som gjort båda större och, enligt honom själv, konsumenterna till vinnare.

Han riktar även kritik mot de som kallat Apples tjänst för "Klarnadödare".

Avslöja inte din bristande kunskap om Klarna, faktum är att 40 procent av våra betalningar är debit, skriver han.

Annons