Årets Julklapp 2023 avslöjad: “En klassisk julgåva”

“Trygghet och eskapism”.

Då var det dags för den årliga traditionen där analysföretaget HUI utser årets julklapp. Och årets val påverkas inte oväntat av det ekonomiska läget i världen.

De senaste årens oro i världen och det ekonomiska läget får oss att längta efter den tid som var. Vi söker oss till varandra, de små sammanhangen, återupptäcker glädjen genom att förlora oss en stund och koppla bort från världen utanför, skriver HUI.

Annons

Och Årets Julklapp 2023 blir därmed sällskapsspelet.

Sällskapsspel är en klassisk julgåva som nu återupptäcks av nya generationer. I en omvärld präglad av krig, våld och ekonomiska svårigheter blir sällskapsspelet en möjlighet att för en stund koppla bort världen utanför och istället uppleva samvaron med nära och kära. Sällskapsspelen står för trygghet men också för eskapism och utveckling, säger Emma Hernell, vd på HUI.

Det är trettiosjätte året i rad som HUI utser Årets Julklapp.

Motiveringen lyder:

"Att samlas med nära och kära och få en välbehövlig paus från verkligheten är något vi söker oss till i svåra tider. Samtidigt växer ny teknik fram som förnyar en traditionell produktkategori. Årets Julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket. Årets Julklapp 2023 är sällskapsspelet."

Annons