Årets julklapp lyfter tyngda branschen: ”Behöver vi alla en dos av”

Men valet har även mötts av kritik.

Det var många branscher som jublade över evenemangsbiljetten som Årets julklapp. Med fler människor ute i rörelse ökar nämligen konsumtionen i de segment som varit allra mest brandskattade under pandemin. Så hos modehandlarna råder det positiva tongångar över valet.

Vi tycker att det är härligt att sociala och kulturella aktiviteter återigen blivit möjliga, då det skapar gemenskap och bidrar till mycket glädje i samhället. Det behöver vi alla en dos av just nu, säger Cassandra Brunstedt, Head of Content and PR på Indiska, till Ehandel.

Annons

Hos MQ Marqet ser man att utmärkelsen kan föra med sig positiva effekter efter alla tuffa restriktioner.

Givetvis fungerar evenemang som en motor också för annan typ av konsumtion. Vi klär upp oss, gör oss fina och uppdaterar vår garderob, säger Katarina Blomqvist, försäljnings- och marknadschef på MQ Marqet.

Förväntar ni er en försäljningsuppgång om det blir en rusning till olika evenemang?

Självklart hoppas vi att man samtidigt passar på att insupa julstämning och inspiration genom att titta in i någon av våra nyrenoverade och härliga butiker. Varför inte passa på att klämma och känna på potentiella julklappar när man ändå är i stan, säger Cassandra Brunstedt.

Katarina Blomqvist, MQ Marqet:

Vi ser att försäljningen påverkas positivt när människor rör sig mer på stan och går tillbaka till jobb och nöjen.

Men utmärkelsen har också fått sig en rejäl släng av kritiksleven från inte minst läkarhåll. De menar att pandemin är långt ifrån över och att utse evenemangsbiljetten som Årets julklapp var särskilt dålig tajming. HUI i sin tur säger att Årets julklapp handlar om en trendspaning och inte en köprekommendation.

"Helt rätt val"

Kritiken till trots är det också flera som tycker att det var helt rätt val. Så länge rådande rekommendationer följs, vill säga.

Annons

Årets julklapp bygger på människors uppdämda behov av aktiviteter som vi alla har längtat efter. Så länge aktiviteterna planeras och utformas i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer är det en fin och efterlängtad julklapp, säger Katarina Blomqvist.

Något hon också får medhåll för.

Det känns verkligen som rätt val av ”årets julklapp” efter pandemin vi alla gått igenom. Nu vill vi njuta av att kunna ses, socialisera och vara tillsammans. Och vad passar då bättre än på ett härligt och uppiggande evenemang, säger Cassandra Brunstedt, Indiska.

Annons