Arne på Posten startar eget: “Det är alltid day one”

Skippar pensionen.

Arne Andersson, som för de inbitna i branschen är känd som Arne på Posten, är e-handelsspecialist på Postnord. Nyligen fyllde han 65 och istället för att ta det lite lugnare, som många andra, så startar han istället ett eget företag med det passande namnet Arnepåposten AB.

Arne har varit med länge i branschen och utöver att han jobbat på Postnord så har han alltid varit en förespråkare för e-handeln generellt.

Annons

Du skippar alltså pensionen och startar eget?

Ja, jag skippar pension några år till och satsar vidare på jobbet som e-handelsrådgivare, kan inte tänka mig att göra något roligare. Det har blivit både min hobby och mitt levebröd så att starta eget har nog varit ett mål ett tag, säger Arne Andersson till Ehandel.

Vilka typer av uppdrag kan vi se dig i med Arnepåposten AB?

Jag kommer fortsatt att jobba väldigt nära Postnord och i princip ha den roll som jag alltid haft men med tid för andra uppdrag som inte konkurrerar med det jobbet. Det finns hur mycket som helst att göra. Jag säger som Jeff Bezos, det är alltid "Day one".

Kommer du jobba lika hårt som innan?

Många vill jobba mindre när de kommer upp lite i åldern men jag ser inget behov av det, det kommer att bli full fart ett bra tag till.

"Helt makalös utveckling"

Vi var förstås tvungna att även fråga Arne hur han ser på den senaste tidens galna framfart för e-handeln.

E-handelsutvecklingen det här året är helt makalös, men ska man vara ärlig hade det känts bättre med den utvecklingen utan pandemi och att e-handeln skulle växa på egna meriter. Nu är det som det är och det gäller för detaljhandeln att vara snabb i omställning till digitala kanaler för konsumenternas beteenden kommer inte att gå tillbaka till som förut, utan man har vant sig vid hur bekväm och tillgänglig e-handeln är. Men jag tror ändå på kombinationen av fysiskt och digitalt framåt.

Annons

Vad var det senaste du e-handlade?

Det senaste var en julklapp till min svärson från Nordiska Galleriet, avslutar Arne Andersson.

Vi önskar Arne på Posten lycka till framöver och hoppas att vi kan ses snart igen, kanske på ett Emeet när pandemin lättat upp.

Annons