Askås Enterprise Search

Den enda sökfunktionen du behöver

I 25 år har den värmländska e-handelsleverantören Askås försett branschen med en stabil plattform fylld av kraftfull funktionalitet. Nya Askås Enterprise Search är ännu ett tydligt exempel på bolagets innovativa arbetssätt. Enterprise Search är en inbyggd e-handelssök som gör externa sökfunktioner överflödiga.

Askås fortsätter att växa och attrahera nya kunder till det värmländska alternativet. Flera marknadsledande e-handlare jobbar idag med Askås system som grundläggande del i e-handelskedjan.

2020 lanserade bolaget Askås 10 och den nya highend-paketeringen Enterprise. En lösning som många framgångsrika kunder nu använder sig av. Care of Carl, Max Gaming, Nordiska Galleriet, Pen Store och Smarta Saker för att nämna en handfull.

 

En del av Enterprise är den inbyggda sökfunktionaliteten Enterprise Search och nu finns denna tillgänglig som en helt fristående funktion i e-handelsplattformen. Väljer man Askås som leverantör finns därmed möjligheten att få tillgång till den kompetenta sökfunktionen, oavsett vilken plattformsversion man har.

- Vi såg att många kunder hade ett behov av en riktigt bra sökfunktion som kunde mäta sig med externa söktjänster. Därför har vi nu paketerat Enterprise Search som en egen modul och vi känner oss trygga i att vi har en riktigt stark produkt till ett bra pris, säger Peter Smersfeldt, marknadschef på Askås.

Peter Smersfeldt, Marknadschef Askås.

Enterprise Search har en lång rad smarta och kraftfulla inbyggda funktioner som ger riktigt bra förutsättningar att få till en onsite-sök som ger ökad konvertering.

  •  Statistik och logg över vad slutkunderna söker på är en förutsättning för att kunna dra slutsatser och vidta rätt åtgärder. Detta finns självklart i Enterprise Search.
  •  Kraftfulla funktioner för att jobba med synonymer, re-directs och autosuggestions.
  •  Automatisk språkanalys som omvandlar sökord till ordens grundform både när de indexeras (sparas) i Enterprise Search och i samband med själva söktillfället.
  •  Boosta särskilda datafält och påverka slutkundens sökresultat.

Proteinbolaget är en av Askås kunder som använder sig av paketeringen Enterprise och därmed även den ingående sökfunktionaliteten i Enterprise Search. Mårten Åkeson är VD på Proteinblaget och han lyfter fram flera fördelar.

– Uppgraderingen till Enterprise var ett viktigt steg för oss. I samband med det kunde vi plocka ”hem” många funktioner som vi tidigare lagt ut på tredje part. Det handlar bland annat om produktrekommendationer och söken. Detta gör att vi sparar pengar och får en mer stabil sajt, säger Mårten Åkeson.

Läs mer om Askås e-handelsplattform och Askås Enterprise Search.